Gå til hovedindhold
KL
Frisættelse

Borgmestre om statsministerens udstrakte hånd: Gydede olie på vandene med velkendte temaer

Mens flere borgmestre var begejstrede over at høre statsministeren sætte ord på de udfordringer, hun adresserede i sin tale på Kommunalpolitisk Topmøde. Trods spændende ord om frisættelse, efterlyser borgmestrene konkrete løsninger, som udeblev af talen.

Foto: Lars Horn/Baghuset

16. 03. 2023 - kl. 17:37
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Demografi, rekruttering, bureaukrati, sammenhængskraft og forventninger var de fem udfordringer, statsminister Mette Frederiksen (S) betegnede som de største udfordringer for velfærden, da hun torsdag holdt tale på Kommunalpolitisk Topmøde. Og modtagelsen af statsministerens tale er blandet blandt borgmestrene. Partifællen Johannes Lundsfryd, der er borgmester i Middelfart, var meget begejstret for statsministerens tale – ikke mindst, da hun tog fat i noget af det, regeringen har fået mest kritik for: Besparelser på administration og det stadig problematiske specialiserede socialområde, der år efter år udfordrer den kommunale økonomi.

– At hun går ind i debatten omkring det specialiserede socialområde, anerkender udfordringerne, og at der er behov for et nyt samarbejde mellem regering og kommunerne, og at hun laver en meget fin forventningsafstemning i forhold til, at vi står i en benhård prioriteringsdiskussion, synes jeg faktisk, var rigtig skarpt. Det var en veloplagt statsminister, som rakte hånden frem mod kommunerne med henblik på at finde nogle robuste løsninger, som ikke bare gør sig godt i en valgkamp, men er med til at lave reelle reformer af det danske samfund, siger Johannes Lundsfryd til Danske Kommuner.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her