Gå til hovedindhold
KL
Klima
Energi

En kæmpe klima-skude skal vendes, og det kræver alle folk på dæk

Det haster med at få sat gang i klimahandling, hvis Danmark skal nå ikke kun de fastsatte 2025-mål, men også klimamålene for 2030. Sådan lyder det fra professor ved Københavns Universitet og medlem af Klimarådet, Bente Halkier. Skal det lykkes at gå fra mål til handling, kræver det, at alle samarbejder, og at indsatserne er forskelligartede.

Bente Halkier holdt oplæg på Kommunalpolitisk Topmøde. Foto: Lars Horn/Baghuset

16. 03. 2023 - kl. 12:40
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det haster med at få sat handling bag de klimamål, som Danmark har sat sig for at nå i både 2025 og 2030. Det er målsætningen, at Danmark skal reducere sin udledning af drivhusgasser med 50-54 procent i 2025 og 70 procent i 2030. Klimarådet har med sin seneste statusrapport slået fast, at det ikke engang er sikkert, at vi når 2025-målene. Derudover bliver kravene fra blandt andre EU kun højere, og den position, som Danmark har haft som klimaduks, er truet. Sådan lyder det fra Bente Halkier, professor ved Københavns Universitet og medlem af Klimarådet, der torsdag holdt oplæg på Kommunalpolitisk Topmøde.

Derfor skal der handling bag målene, og det kræver intet mindre, end at alle gør noget.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her