Gå til hovedindhold
Energi

Jylland får mere energi fra solceller

Forekomsten af solceller som energikilde er størst i Jylland, hvor store anlæg trækker den samlede kapacitet op. På husholdningsniveau er det også i det jyske og på øerne, at flest har solpaneler på taget, viser opgørelse fra Danmarks Statistik.

Foto: Colourbox

27. 03. 2023 - kl. 09:53
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der er størst sandsynlighed for, at man ser solceller på tagene eller i terrænet, hvis man er i Jylland. Det er nemlig her både flest husholdninger har små anlæg, og hvor der er de største industrielle anlæg, som omsætter solens stråler til strøm. I 2022 levere solcellerne seks procent af Danmarks samlede produktion af elektricitet. Det viser en opgørelse for november sidste år fra Danmarks Statistik, som har fundet tal hos Energistyrelsen og Plandata.

Den største kapacitet til at omdanne sol til energi er i Aabenraa Kommune, hvor store anlæg samlet har en maksimal kapacitet på cirka 300 megawatt elektricitet. Det betyder, at disse anlæg kan generere op til 300 megawatt strøm i timen, når solen skinner. Til sammenligning bruges der cirka 5.000 megawatt i timen på en almindelig hverdag i Danmark.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her