Gå til hovedindhold
Sundhed
KL
Folketinget

Der er ingen hellige køer, kun en: Kommission må ikke flytte kommunegrænser

Flere patienter skal behandles i eget hjem, lyder det fra den netop nedsatte sundhedsstrukturkommissions formand Jesper Fisker. Det kommende år får kommissionen vidde rammer til at komme med bud på modeller for fremtidens sundhedsvæsen, og der er – næsten – ingen hellige køer, gør sundheds- og indenrigsminister Sophie Løhde (V) klart.

På et pressemøde tirsdag blev sundhedsstrukturkommissionen præsenteret. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

28. 03. 2023 - kl. 12:26
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det næste år skal ni medlemmer, der til sammen udgør sundhedsstrukturkommissionen, gentænke sundhedsvæsnets organisering. På et pressemøde tirsdag formiddag blev kommissionen og dens kommissorium præsenteret af statsminister Mette Frederiksen (S), udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og sundheds- og indenrigsminister Sophie Løhde (V). På pressemødet gjorde Sophie Løhde klart, at kommissionen får vidde rammer for at kunne bruge det næste år på fordomsfrit at gentænke sundhedsvæsnet og komme med bud på modeller for fremtidens sundhedsvæsen.

– Sundhedsstrukturkommissionen får én opgave, men den er til gengæld også stor og kompleks. Der er brug for forandring, og vi er parate til at tage de nødvendige beslutninger som regering. Til gengæld giver vi kommissionen mandat til at kunne gå fordomsfrit til værks, sagde Sophie Løhde på pressemødet og fortsatte:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her