Gå til hovedindhold
Sundhed
Folketinget
KL

KL-formand om millioninvestering i det nære sundhedsvæsen: Vi skal tænke os godt om

Regeringen vil styrke det nære sundhedsvæsen med mere behandling i eget hjem og investere 500 millioner kroner i digitale løsninger. Det vil være godt for borgerne, mener KL’s formand Martin Damm (V), der dog opfordrer til, at alle nu tænker sig godt om og ser det i sammenhæng med sundhedsstrukturkommissionens arbejde.

Foto: Colourbox

29. 03. 2023 - kl. 10:22
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Mere behandling skal ske i borgerens eget hjem, og det nære sundhedsvæsen skal styrkes gennem brug af digitale tilbud til eksempelvis kronisk syge. Sådan lyder budskabet fra regeringen, som vil investere 500 millioner kroner i digitale løsninger, der kan være med til at fremtidssikre sundhedsvæsnet.

– Hvis vi skal ruste vores sundhedsvæsen til fremtiden, er det helt afgørende, at vi styrker behandlingsmulighederne uden for sygehusene. Det gælder ikke mindst behandlingen af kroniske sygdomme som for eksempel diabetes og KOL. Derfor vil vi nu investere 500 millioner kroner i digitale sundhedsløsninger, som kan hjælpe borgerne i hverdagen. Det vil kunne give en større tryghed for den enkelte og samtidig forebygge akutte indlæggelser og genindlæggelser på sygehusene, siger sundheds- og indenrigsminister Sophie Løhde (V) i en pressemeddelelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her