Gå til hovedindhold
Digitalisering
Skole

Ny undersøgelse: Skoler har svært ved at håndtere digitale krænkelser

Digitale krænkelser er et udbredt problem og har alvorlige konsekvenser for børn og unge. Alligevel mangler to ud af tre skoler en plan for, hvordan de skal håndtere konkrete sager om digitale krænkelser. Det viser en ny undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd.

Foto: Colourbox

29. 03. 2023 - kl. 11:57
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Alt for mange børn og unge bliver udsat for digitale krænkelser som eksempelvis ulovlig deling af nøgenbilleder og online mobning. 72 procent af landets grundskoler har haft sager med digital mobning blandt eleverne, og 36 procent af skolerne har haft sager med ulovlig billeddeling indenfor det seneste år. Derudover er der formentlig endnu flere digitale krænkelser, som landets skolelærere aldrig får kendskab til. Det viser en ny undersøgelse, som analysebureauet LG Insight har lavet for Det Kriminalpræventive Råd.

Digitale krænkelser kan have alvorlige langvarige psykiske og sociale konsekvenser for ofrene, som for eksempel angst og depression, og unge, der eksempelvis deler nøgenbilleder ulovligt, kan få en plet på straffeattesten.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her