Gå til hovedindhold
Energi
Forsyning
Klima

Regeringen præsenterer energikrisestab: Vi vil nå det hele på den halve tid

Onsdag præsenterede klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) den nationale energikrisestab, NEKST, som skal øge tempoet i den grønne omstilling. Danmark skal være fri af gas, og vi skal have mere sol- og vindenergi på land, lyder titlerne på de to spor, krisestaben skal arbejde med. Der spiller kommunerne en nøglerolle, lød det fra ministeren.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

29. 03. 2023 - kl. 13:29
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Danmark har fået en ny krisestab – nemlig en national energikrisestab, NEKST, som har til opgave at løse og koordinere akutte grønne udfordringer på tværs af samfundet.

Onsdag præsenterede klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) staben og de to spor, den skal arbejde i: ”Farvel til gas i danske hjem” og ”Mere sol og vind på land”, som henholdsvis Lars-Peter Søbye og Nana Bule står i spidsen for. Lars-Peter Søbye har tidligere været blandt andet administrerende direktør i Cowi, formand for Dansk Industri og formand for Bloxhub, mens Nana Bule er tidligere administrerende direktør i Microsoft Danmark og Island samt blandt andet nuværende bestyrelsesmedlem i EnergiNet og Arla og medlem af Dansk Industris hovedbestyrelse og formand for klimapolitisk udvalg.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her