Gå til hovedindhold
Frisættelse

Hvert fjerde forsøg på at rekruttere sosu’er var forgæves

I en redegørelse fra Ældreministeriet fremgår det, at hvert fjerde rekrutteringsforsøg af social- og sundhedshjælpere sidste år slog fejl, da stillingerne ikke blev besat. Samtidig blev knap hver femte stilling besat af medarbejdere, der ikke havde alle de ønskede kvalifikationer.

Foto: Colourbox

30. 03. 2023 - kl. 12:12
Tekst af Ditte-Marie de Seréne d'Acqueria

I en periode på fire måneder sidste år endte 25 procent af forsøgene på at rekruttere social- og sundhedshjælpere til ældreplejen forgæves. For social- og sundsassistenter gjaldt det 22 procent. På tværs af stillingskategorier blev 14 procent af alle ledige stillinger ikke besat fra marts til og med august sidste år.

Det viser tal fra Ældreministeriets årlige redegørelse for ældreområdet. Foruden de forgæves rekrutteringsforsøg blev syv procent af stillingerne blandt social- og sundhedsassistenter og 12 procent af stillingerne blandt social- og sundhedshjælperne besat af medarbejdere uden de ønskede kvalifikationer.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her