Måned | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold

Måned

Borgmestre glæder sig over økonomisk håndsrækning til stormflodsramte kommuner

Finanslov
Klima
Folketinget

Regeringen og stort set alle Folketingets partier er i finanslovsforhandlingerne blevet enige om at give økonomisk hjælp til de kommuner, der blev hårdest ramt af stormfloden i oktober. Og det glæder en række borgmestre, at staten anerkender de omkostningstunge udfordringer, stormfloden har medført.

Sådan ser aftalen om finansloven ud – og sådan påvirker den kommunerne

Økonomi
Folketinget

11 ud af Folketingets 12 partier kunne mandag præsentere en finanslovsaftale for 2024. Aftalen rummer blandt andet flere penge til PPR, ældreplejen og til at hjælpe kommunerne med at skubbe på udtagning af lavbundsjord. Få et overblik over, hvordan næste års finanslov vil påvirke kommunerne, her.

Tilskud til gymnasier er en god start, hvis man gerne vil have gymnasier derude, hvor der er længere mellem husene

Uddannelse
Landdistrikter

Gymnasier i udkantsområderne kan ånde lettet op, efter finanslovsaftalen sikrer fortsat tilskud. Det glæder borgmester i Jammerbugt Mogens Gade (V), som dog håber på en mere permanent løsning.

28

28

27

27

KL-formand tabte kæben, da han så sundhedsudspil: ”Det vil være synd for de ældre at gennemføre det”

Sundhed
Ældre

Dansk Industri vil have ansvaret for et samlet sundheds- og ældrevæsen placeret hos regionerne. KL’s formand Martin Damm (V) er ikke i tvivl om, at det vil medføre mere centralisering, og mener, at Dansk Industris forslag sygeliggør alle ældre.

Velfærdsforsker tror på fremtidens samfundskontrakt trods pessimistiske forventninger

Velfærd
Ældre

Halvdelen af befolkningen tror, at velfærden er dårligere om 10 år. Samtidig forventer borgerne mere af serviceniveauet. Men trods kritik og bekymring blandt danskerne, vil samfundskontrakten bestå, vurderer velfærdsforsker.

På tærsklen til lille sundhedskatastrofe foreslår parter, at behandlingen af kronikere differentieres

Sundhed
KL

I et nyt udspil foreslår KL sammen med Diabetesforeningen og Lungeforeningen at gøre op med tanken om, at alle patienter skal have adgang til det samme tilbud. I stedet ønsker de i højere grad at differentiere tilbuddene til kronisk syge.