Gå til hovedindhold

06

KL vil råbe Christiansborg op: Vi har brug for udenlandske hænder til at holde hånden under velfærden

Lås ikon

Arbejdsmarked
Rekruttering
Udland

I et nyt udspil fremlægger KL 11 konkrete anbefalinger til, hvordan vi får mere international arbejdskraft på arbejde i den danske velfærd. Det er bydende nødvendigt i en tid, hvor vi kun står for foden af rekrutteringsudfordringerne, siger KL-formand Martin Damm (V).

Professor om kystsikring: Vi skal længere væk fra vandet

Lås ikon

Klima
Anlæg

En næsten færdig kystsikring i Solrød blev med den seneste stormflod skyllet væk, og skal nu genopbygges for 8,5 millioner. Professor mener, vi bør rykke længere væk fra vandet, for fremtiden er for usikker til i samme grad at bygge sommerhuse med havudsigt.

Borgmestre: Vi kan ikke bevare vores levestandard, hvis vi ikke henter arbejdskraft udefra

Lås ikon

Arbejdsmarked
Rekruttering
Udland

For flere kommuner er udenlandsk arbejdskraft allerede afgørende for både arbejdsmarkedet og for at sikre sammenhængskraften i kommunerne.

Danmark er EU’s bedste til at få ledige i arbejde

Lås ikon

Arbejdsmarked
Beskæftigelse
KL

Danmark er det bedste land i EU til at få ledige i arbejde, viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Samtidig er Danmark også det land, der får flest langtidsledige i arbejde i hele Europa.

Socialminister i samråd: Der er brug for store forandringer på handicapområdet

Lås ikon

Det specialiserede socialområde
Handicap

Social- og boligministeren var torsdag kaldt i samråd om retssikkerheden for borgere med handicap. Her talte ministeren om behovet for store forandringer på handicapområdet, som hun ikke mener lever op til meningen med serviceloven.

Nyt rejsehold skal hjælpe flere unge i uddannelse eller job

Lås ikon

Unge
Uddannelse
Arbejdsmarked

Børne- og undervisningsministerens har nedsat et rejsehold, der skal styrke og understøtte FGU’ernes samarbejde med den kommunale ungeindsats.