Gå til hovedindhold
Velfærd
Det specialiserede socialområde

Borgmestre om regeringens 2030-plan: Hvad med det specialiserede socialområde?

Tirsdag kunne regeringen præsentere sin 2030-plan, hvor der blandt andet er afsat 19 milliarder til det demografiske træk og knap 11 milliarder til løft af kernevelfærden. Der er dog ikke meget nyt i planen, lyder det fra flere borgmestre, der også efterspørger løsninger på det specialiserede socialområde.

Finansminister Nikolai Wammen (S) kunne tirsdag præsentere regeringens 2030-plan. Flere borgmestre ser dog langt efter løsninger på det specialiserede socialområde i planen. Foto: Emil Nicolai Helms / Ritzau Scanpix

07. 11. 2023 - kl. 23:51
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

– Helt centralt i den plan, vi kommer med, er en massiv investering i velfærd i de kommende år på minimum ekstra 32 milliarder kroner.

Sådan lød det tirsdag på et pressemøde, hvor finansminister Nicolai Wammen (S) kunne præsentere regeringens nye 2030-plan.

Af de 32 milliarder går 19 udelukkende til at dække det demografiske træk, mens der derudover er prioriteret penge til sundhedsområdet, psykiatri, børn, unge og undervisning, tryghed og kultur.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her