Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Beskæftigelse
KL

KL: Nyt beskæftigelsessystem skal hvile på tillid frem for regler

I et nyt udspil kommer KL med sine anbefalinger til, hvordan et nyt beskæftigelsessystem bør indrettes. Det skal i højere grad bæres af tillid til borgere og medarbejdere, der skal ryddes grundigt ud i regler og procedurer, og så vil KL gøre op med de udskældte ressourceforløb.

Foto: Hung Tien Vu

08. 11. 2023 - kl. 21:15
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

På et bagtæppe, hvor opdraget fra regeringen er, at der skal findes tre milliarder kroner i besparelser på beskæftigelsessystemet og gennemføres en gennemgribende reform af beskæftigelsessystem, kommer KL nu med sit udspil til, hvordan fremtidens beskæftigelsessystem bør se ud. Og det handler ifølge formanden for KL’s arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg Peter Rahbæk Juel (S) ikke bare om små justeringer.

– Vi vil dybest set starte forfra med lovgivningen. Det handler ikke bare om at få udskiftet et par tændrør, vi vil tænke hele motoren i beskæftigelsessystemet forfra. Det er simpelthen blevet for omfattende med de 33.000 siders lovgivning, der er på området i dag. Derfor mener vi, vi bør gøre os selv den tjeneste at starte helt forfra, siger Peter Rahbæk Juel.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her