Gå til hovedindhold
Velfærd
Folketinget
Rekruttering

Regeringens skatteudspil sikrer ikke flere medarbejdere til velfærden, viser analyse

Regeringens planlagte personskattereform vil ikke give nævneværdigt flere medarbejdere til velfærden, der allerede nu er ramt af rekrutteringsudfordringer. Det viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

10. 11. 2023 - kl. 15:42
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det skal være mere attraktivt at arbejde og yde en ekstra indsats. Sådan lyder regeringens mantra i forbindelse med dens udspil til en skattereform, der vil lette skatten for 10 milliarder kroner. Skattereformen vil øge arbejdsudbuddet med cirka 5.000 fuldtidspersoner, lover regeringen selv i udspillet.

– Skattereformen er et skulderklap til det arbejdende Danmark. Det er en retfærdig og fornuftig reform, som lader 10 milliarder kroner mere blive i danskeres lommer – der, hvor de hører til. Vi gør det mere attraktivt at arbejde og yde en ekstra indsats. Samtidig styrker vi arbejdsudbuddet med godt 5.000 personer i en situation, hvor både private virksomheder og velfærdssektoren mangler hænder. Det er klog og ansvarlig reformpolitik, sagde økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse om regeringens skatteudspil.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her