Gå til hovedindhold
Sundhed
KL

På tærsklen til lille sundhedskatastrofe foreslår parter, at behandlingen af kronikere differentieres

I et nyt udspil foreslår KL sammen med Diabetesforeningen og Lungeforeningen at gøre op med tanken om, at alle patienter skal have adgang til det samme tilbud. I stedet ønsker de i højere grad at differentiere tilbuddene til kronisk syge.

Foto: Colourbox

26. 11. 2023 - kl. 12:30
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der skal være plads til et differentieret sundhedsvæsen. Sådan lyder det fra KL, Diabetesforeningen og Lungeforeningen, som sammen har formuleret seks principper for, hvordan sundhedsvæsnet kan omstilles til at levere differentierede indsatser til borgere med kronisk sygdom.

– Vi ved, vi kommer til at få langt flere ældre i de kommende år, og vi ved, at når man kommer op i alderen, er der større risiko for, at man en kronisk sygdom. Derfor er vi nødt til at ruste os til det arbejde, siger Sisse Marie Welling (SF), fungerende formand for KL’s sundheds- og ældreudvalg, om udspillet, mens Claus Richter, der er administrerende direktør i Diabetesforeningen, supplerer:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her