Gå til hovedindhold
Sundhed
Arbejdsmarked
Økonomi

Coronasmitte har ikke svækket vores immunforsvar

Ny Viden handler i denne uge om vores immunforsvar ovenpå COVID-19, langtidsledige og tabt arbejdsfortjeneste. Tips til rapporter, forskningsresultater, undersøgelser og analyser modtages gerne på viden@kl.dk.

Foto: Colourbox

03. 10. 2023 - kl. 08:28
Tekst af Mads Brandsen

Coronasmitte har ikke svækket vores immunforsvar

Danskere, der har været smittet med coronavirus har ikke højere risiko for at blive alvorligt syge med infektioner end personer, der ikke har været smittet. Det viser et nyt dansk studie, som professor Anders Hviid fra Statens Serum Instituts afdeling for epidemiologisk forskning har stået i spidsen for, og som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Clinical Infectious Diseases.

Selv om studiet altså afkræfter, at COVID-19-smitte generelt skulle svække immunforsvaret, anerkender forskerne dog, at der er folk, der har senfølger. Men personer, der har været smittet med COVID-19, er lige så ofte indlagt med infektioner som alle andre. Deres immunforsvar er således upåvirket.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her