Gå til hovedindhold
Ældre
Administration

Selvstyrende teams i ældreplejen kalder på en ny økonomisk styring – men hvilken?

Selvstyrende teams i ældreplejen kalder på en ny økonomisk styring – men hvilken?

Foto: Colourbox

07. 09. 2023 - kl. 07:43
Tekst af Admin User, umbraco@cabana.dk

Selvstyrende og faste teams i ældreplejen vender potentielt op og ned på den måde, vi tidligere har organiseret og styret ældreområdet på. Det efterlader os med spørgsmålet om, hvordan vi skal styre området i fremtiden, og til det, er et godt bud gennem forløbs- og periodebaserede modeller, der giver større ledelsesrum, fremmer effekten og understøtter værdiskabelsen og opnåelsen af de faglige mål.

Mange kommuner afprøver eller overvejer at afprøve forskellige versioner af selvstyrende og faste teams med et ønske om at skabe en mere værdig ældrepleje ved blandt andet at skabe bedre muligheder for, at de udførende medarbejdere tværfagligt og sammen med borgerne kan koordinere og planlægge borgerens hjælp. Hvis medarbejderne skal have mere frihed til at planlægge tværfagligt og sammen med borgerne, skal BUM (bestiller-, udfører- og modtagermodellen, red.) erstattes. Spørgsmålet er imidlertid, hvad vi skal sætte i stedet for BUM? Et godt bud er forløbs- og periodebaserede modeller (se her for uddybning af modellerne), der giver et større decentralt ledelsesrum, så de decentrale ledere sættes fri til at skabe værdi for borgerne.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her