Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Arbejdsmarkedspolitik
Forskning

Forsker: Alle faggrupper skal nikke til lønløft, hvis man vil undgå ballade

Regeringen løber en risiko for, at andre end pædagoger, sosu-personale og fængselsbetjente også vil have mere i løn, vurderer arbejdsmarkedsforsker.

Sosu-personalet på landets plejehjem skal løftes i løn, mener regeringen. Foto: Colourbox

18. 09. 2023 - kl. 12:14
Tekst af Mads Brandsen

Regeringen har nu lagt sig fast på sit udgangspunkt til de kommende trepartsforhandlinger om et lønløft til udvalgte medarbejdergrupper. Det skal tilgodese social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, sygeplejersker og fængselsbetjente. Alle fire områder er kendetegnet ved, at det er stadig vanskeligere at rekruttere og fastholde personale.

– Hvis vi i høj grad målretter det til dele af sundhedsområdet, dele af børneområdet og kriminalforsorgen og dermed gør gruppen mindre til 200.000 offentligt ansatte, så vil det svare til et løft i lønnen på cirka 2.500 kroner om måneden før skat. Det er jo et beløb, man kan mærke, hvis man er social- og sundhedsassistent, eller hvis man er pædagog, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) søndag i Politiken.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her