Gå til hovedindhold
Forskning
Skole
Energi

Ny Viden: Arbejdstiden blandt danske børnefamilier er højere end i de fleste vestlige EU-lande

Ny Viden handler i denne uge om arbejdstid, vedvarende energi og folkeskole. Har du tips til rapporter, analyser og forskningsresultater hører vi gerne fra dig på viden@kl.dk.

Foto: Colourbox

19. 09. 2023 - kl. 10:47
Tekst af Mads Brandsen

Arbejdstiden blandt danske børnefamilier er højere end i de fleste vestlige EU-lande

I den offentlige debat hører man jævnligt, at danskernes arbejdstid er lav sammenlignet med andre lande, men det er ikke hele billedet. Faktisk arbejder vi danskere så meget, at vi blandt parfamilier med børn ligger med helt i top blandt de vesteuropæiske lande i EU – og kun overgås af Grækenland og Portugal. Det viser en analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har foretaget på baggrund af tal fra Eurostat.

Årsagen er, at kvinder i danske børnefamilier i langt mindre grad er på deltid eller træder helt ud af arbejdsmarkedet, når de får børn, sammenlignet med andre EU-lande. Voksne i danske børnefamilier arbejder i gennemsnit 27 timer om ugen. Det høje timetal skyldes, at langt de fleste arbejder fuldtid.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her