Gå til hovedindhold
KL
Folketinget
Arbejdsmarked

Nu går trepart i gang: Det vil være katastrofalt, hvis det bliver det nye normal, siger KL

Nu går trepartsforhandlinger om løn og arbejdsvilkår i den offentlige sektor i gang. Tre milliarder lønkroner skal fordeles, og regeringen har peget på, hvilke faggrupper de mener, skal have del i pengene. Spændende, siger KL, der går positivt ind i trepartsforhandlingerne, men også afventer spændt, hvad det betyder for overenskomstforhandlingerne på det offentlige område.

Michael Ziegler (K). Foto: Nicolai Lorenzen

22. 09. 2023 - kl. 10:01
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det er ikke usædvanligt, at der gennemføres trepartsforhandlinger mellem regeringen, arbejdsgivere og arbejdstagere i Danmark. Men det er usædvanligt, at der er lønkroner på bordet, som det er tilfældet med de forhandlinger, regeringen netop har inviteret til.

Vi har ganske enkelt ikke set lignende før, siger Laust Høgedahl, der er arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet. Og hvad trepartsforhandlingerne kommer til at betyde for overenskomstforhandlingerne på det offentlige område, som efter planen skal på plads i begyndelsen af næste år, er ikke til at spå om.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her