Gå til hovedindhold
Budget
Økonomi
Frisættelse

Budgetforlig sætter ældreområdet fri i Aarhus

Bredt flertal bag budgetaftale i Aarhus, der blandt andet rummer en velfærdspulje, ambitioner om at være førende på kunstig intelligens og frisættelse af 10 plejehjem.

Foto: Colourbox

25. 09. 2023 - kl. 11:54
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det var ud på natten fredag, at det lykkedes at få sat de sidste underskrifter på en budgetaftale i Aarhus. I alt 29 ud af 31 byrådsmedlemmer er med i budgetforliget, der blandt andet indeholder en velfærdspulje på 90 millioner kroner.

– Jeg er meget tilfreds med, at et meget bredt flertal i byrådet har landet en aftale, der sikrer fortsat høj velfærd over for de grupper, der har allermest behov, socialt udsatte, hjemløse, ældre og ikke mindst børn i risiko for mistrivsel. Det er her, vi som kommune og byråd har en bunden opgave, så vi er nødt til at omprioritere på andre områder. Budgetforliget er resultatet af et rigtig godt samarbejde i byrådet, hvor vi prioriterer vigtige velfærdsområder og skærper vores indsats for klimaet, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) om budgetforliget i en pressemeddelelse. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her