Gå til hovedindhold
Flygtninge
Ukraine
Skole

Hver tredje ukrainske flygtning har symptomer på posttraumatisk stress

Ny Viden handler i denne uge om ukrainske flygtninge, folkeskole og sundhed. Tips til rapporter, forskningsresultater, undersøgelser og analyser modtages gerne på viden@kl.dk.

Foto: Colourbox

26. 09. 2023 - kl. 11:40
Tekst af Mads Brandsen

Hver tredje ukrainske flygtning har symptomer på posttraumatisk stress

Næsten hver tredje ukrainske flygtning i Danmark viser tegn på posttraumatisk stress, viser den første brede undersøgelse af ukrainske flygtninges liv i Danmark, som er støttet af Carlsbergfondet og Crown Princess Mary Centre ved Københavns Universitet.

Rapporten bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt cirka 38 procent af de i alt 18.000 ukrainere, der er indvandret til Danmark fra februar 2022 til februar 2023. Den viser overordnet, at flertallet trives, men også, at mange af ukrainerne kæmper med psykiske problemer. Mere end 40 procent har været vidne til krigshandlinger, og næsten lige så mange har mistet familie eller venner. 29,4 procent rapporterer så alvorlige symptomer, at der kan være tale om en posttraumatisk stress (PTSD).

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her