Gå til hovedindhold

2024

”Vi kan jo ikke begynde kun at gøre rent én gang om måneden hos de gamle”

Økonomiaftale
Det specialiserede socialområde
Velfærd

På grund af stigende udgifter til det specialiserede socialområde bliver den øvrige velfærd mere og mere udfordret. De stigende udgifter har allerede kostet mange besparelser på kernevelfærd i landets kommuner, og flere borgmestre håber nu, at en kommende økonomiaftale kan hjælpe til at stoppe den onde spiral.

KL vil skrotte regler og kontrol: Kommuner skal måles på resultater

Arbejdsmarked
Arbejdsmarkedspolitik
Beskæftigelse

Der skal luges ud i regler og kontrol i fremtidens beskæftigelsesindsats. Det mener KL, som foreslår en ny styringsmodel, der bygger på, at kommunerne skal måles på resultater.

Stigende priser har udhulet historisk lav anlægsramme: ”Så er der to veje at gå”

Anlæg
Byggeri
Økonomiaftale

Fra 2021 til 2023 er værdien af kommunernes anlægsramme faldet med 24,6 procent. Det presser en kommune som Nyborg, der står med store anlægsbehov de kommende år, og som gerne vil holde liv i hele kommunen.

Økonomiske vismænd opfordrer til strammere finanspolitik – men udfordringen en helt anden, mener KL

Økonomi

I sin seneste rapport vurderer Det Økonomiske Råd, at en strammere finanspolitik vil være passende – herunder også i forbindelse med kommunernes og regionernes økonomiaftale med regeringen. Det undrer KL’s administrerende direktør Kristian Vendelbo, som peger på, at den kommunale økonomi har været for godt styret.

Med en række EU-pejlemærker vil KL arbejde for lokale løsninger under nyt Europa-Parlament

EU
KL

Med 33 EU-pejlemærker gør KL sin holdning klar overfor det kommende nye Europa-Parlament. ”Hold nu fast i nærhedsprincippet,” lyder det fra udvalgsformand.

Nye problemer kræver nye løsninger: ”Er man ensom, er det ikke blandt socialrådgiverne, man finder sine nye venner”

Civilsamfundet
Social
Det specialiserede socialområde

Vi bliver nødt til alle sammen at være mere hjælpsomme. Et nyt samfund kræver nytænkning og en ny velfærdskontrakt, hvor civilsamfundet spiller en større rolle. For nye sociale problemer stiller anderledes krav, og den omsorg, der er brug for, fås ikke hos socialrådgiveren. Mads Roke Clausen, tidligere direktør i Mødrehjælpen og tidligere formand for Frivilligrådet, dykker i en ny bog ned i civilsamfundets potentiale.