Gå til hovedindhold
Det specialiserede socialområde
Økonomi

Ekspertudvalg anbefaler konkurrence for at sænke priserne på botilbud

Ekspertudvalget på socialområdet med forskningsdirektør Torben Tranæs i front præsenterede onsdag sine anbefalinger på socialområdet. Fleksibel botilbudskapacitet, regulering af botilbudsområdet og generelt mindre dokumentation er noget af det, der skal til, for at få en bæredygtig faglig og økonomisk udvikling på socialområdet.

Kommunernes botilbudskapacitet har brug for mere fleksbilitet, lyder det fra Torben Tranæs, formand for Ekspertudvalget på socialområdet. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

03. 04. 2024 - kl. 16:55
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

En bæredygtig faglig og økonomisk udvikling på socialområdet.

Det er, hvad Tranæs-udvalgets anbefalinger, der onsdag blev præsenteret på et pressemøde, skal sikre.

Udvalget, der har professor og forskningsdirektør ved VIVE Torben Tranæs i front, blev nedsat af regeringen og KL for at komme med anbefalinger til, hvordan man kan gøre op med de massive udgiftsstigninger, der har præget socialområdet de seneste år.

– Udgiftsstigningen er som sådan ikke et problem. Det, der er udfordringen, er, at udgiftsstigningen ikke afspejler politiske beslutninger. Det er en stor udfordring i forhold til den styringsmodel, vi har for den offentlige sektor, siger Torben Tranæs til Danske Kommuner ovenpå pressemødet.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her