Gå til hovedindhold
Det specialiserede socialområde
Økonomi

Tranæs-udvalg har 19 nye anbefalinger til, hvordan udgiftspresset på socialområdet kan styres

Ekspertudvalget på socialområdet har onsdag fremlagt 19 anbefalinger til en bæredygtig udvikling på socialområdet, der de seneste år har været under massivt økonomisk pres.

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix

03. 04. 2024 - kl. 13:04
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det er ingen hemmelighed, at det specialiserede socialområde er en af de helt store økonomiske hovedpiner i kommunerne. Alene fra 2018 til 2022 steg udgifterne på området med 4,5 milliarder kroner. Det er mere, end hvad eksempelvis ældreområdet med et stigende antal ældre borgere er steget med i samme periode.

Men hvor regeringen har kompenseret kommunerne for det stigende antal ældre ved at dække det demografiske træk, er der ikke sendt flere penge i retning af socialområdet.

– Den uprioriterede udgiftsudvikling på socialområdet har derfor, alt andet lige, blandt andet forudsat omprioriteringer på tværs af de øvrige kommunale serviceområder. Det giver udfordringer i forhold til prioriteringer, lyder det i den rapport, som Ekspertudvalget på socialområdet netop har fremlagt ovenpå to års arbejde.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her