Gå til hovedindhold
Klima
Miljø
Natur

Klimarådet: Tre store udfordringer kan løses, hvis landbruget mindskes med en tredjedel

Ved at mindske det areal, hvor der sker intensiv landbrugs- og skovproduktion, væsentligt kan man langt hen ad vejen løse udfordringerne med CO2-udledninger, det danske vandmiljø og biodiversitet, lyder det i en analyse fra Klimarådet.

Man kan indfri målene om at mindske CO2-udledninger, sikre et godt vandmiljø samt 30 procent natur på Danmarks arealer ved at at mindske landbruget med en tredjedel, lyder det i en analyse fra Klimarådet. Foto: Colourbox

24. 04. 2024 - kl. 14:59
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Danmarks landareal er 4,3 millioner hektar, og pladsen er eftertragtet.

Vi skal have plads til byer, infrastruktur, landbrug og skovbrug, biodiversitet, klimatiltag og meget mere.

I en ny analyse ser Klimarådet nærmere på landbrug og skovbrug, som dækker 72 procent af det danske land. Aktiviteterne her og størrelsen på dem kan nemlig være afgørende for tre af de store klima- og miljømæssige opgaver, samfundet står over for i de kommende år: Begrænsning af CO2-udledning, at sikre god økologisk tilstand i vandmiljøet og at give plads til biodiversiteten, hvis vi vil leve op til at bidrage til gennemsnittet i EU-målsætningen om, at 30 procent af Europas landareal skal være beskyttet natur.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her