Gå til hovedindhold
Økonomi
Økonomiforhandlinger
Budget

Udgifter på socialområdet fortsætter milliardstigning

Udgifterne på det specialiserede socialområde fortsætter med at stige. Fra 2022 til 2023 er kommunernes udgifter til området steget med cirka 1,5 milliarder kroner, viser regnskabstal. Det kan ikke blive ved, slår KL-formand Martin Damm (V) fast og varsler, at området bliver et centralt tema i årets økonomiforhandlinger.

Foto: Colourbox

24. 04. 2024 - kl. 14:23
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det har voldt økonomiske hovedbrud i kommunerne de seneste år, og det fortsætter det med. Det specialiserede socialområde er som det eneste velfærdsområde vokset markant i kommunernes regnskaber for 2023. Udgifterne til området er steget med cirka 1,5 milliarder kroner fra 2022 til 2023, og siden 2018 er kommunernes udgifter til socialområdet steget med næsten 6 milliarder kroner.

– For femte år i træk ser vi udgifterne på det specialiserede socialområde stige kraftigt. Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi kommunerne har flyttet midler fra andre velfærdsområder. Det kan vi ikke blive ved med, siger KL’s formand Martin Damm (V).

Kommunerne har ikke fået ekstra midler til området, men i de seneste års økonomiaftaler har regeringen dækket den demografiske udvikling. Det rækker dog ikke langt, når udgifterne på socialområdet fortsat buldrer frem, mener Martin Damm.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her