Gå til hovedindhold
Skole
Folketinget
Børn

Minister nægtede ”politikerpanik”, da skoleskandale rullede: ”Der har været så meget dårlig lovgivning gennem tiderne”

Da sagen på Borup Skole var på sit højeste, insisterede børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) på at skabe sig et overblik, før han satte ny lovgivning i værk på baggrund af en enkeltsag. Det kræver is i maven at stå fast i stormvejr, men for meget dårlig lovgivning gennem tiden har fået ministeren til at insistere på at blive klogere, inden han konkluderer.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S). Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

29. 04. 2024 - kl. 15:27
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Da de første overskrifter om Borup Skole i Køge, hvor flere børn i alderen seks til 11 år igennem cirka to år var blevet udsat for trusler, vold og seksuelle overgreb, begyndte at rulle i midten af februar, sendte det et kollektivt chok gennem landet.

Inden for det første døgn kritiserede forældre og iagttagere skolens ledelse og Køge Kommune. Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) kaldte sagen for et ”ansvars- og omsorgssvigt af dimensioner”, og formand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt krævede skolelederen fyret, ligesom partiet sammen med Liberal Alliance efterlyste flere muligheder for at smide børn ud af landets folkeskoler. Og således var blikket rettet mod børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

Men han insisterede på at blive klogere, inden han fældede dom i sagen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her