Gå til hovedindhold
Klima
Miljø
Natur

Ringkøbing-Skjern vil have fokus på multifunktionalitet i alle VE-projekter

Ringkøbing-Skjern vil med et kommuneplantillæg blandt andet indføre, at der skal være fokus på at bidrage til flere samfundsmål i alle vedvarende energiprojekter, så jorden bruges mest optimalt.

Multifunktionalitet i VE-projekter er vigtigt i en tid, hvor der er rift om landbrugsjorden, lyder det fra Ringkøbing-Skjern-borgmester Hans Østergaard (V). Foto: Colourbox

29. 04. 2024 - kl. 16:20
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Jorden skal bruges mere effektivt i Ringkøbing-Skjern, når det kommer til vedvarende energianlæg.

Det er i hvert fald ambitionen hos byrådet, der har fået udarbejdet et forslag til et kommuneplantillæg, som skal være med til at sætte kursen for kommunens fysiske udvikling i de kommende år.

Ønsket med en revidering af retningslinjerne i kommuneplanen er at sikre, at solcelleanlæg, vindmøller og biogasanlæg placeres og udformes, så det er mest hensigtsmæssigt.

– Alt I alt handler det om et ønske om, hvordan vi agter at gøre det her, blandt andet i forhold til borgerinddragelse og lidt om hvilke retningslinjer, vi vil se på, når der kommer ansøgninger om anlæg, fortæller borgmester Hans Østergaard (V).

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her