Gå til hovedindhold
Fritid
Administration

Regeringen vil lade regeltyranni i foreningslivet lide

Med otte initiativer vil regeringen lempe på bureaukratiet i foreningslivet. DGI roser initiativerne, mens udvalgsformand mener, at også kommunerne selv skal se indad, når det kommer til regler for foreningslivet.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) vil blandt andet lempe bygningsreglementet for at gøre det lettere for foreninger at afholde arrangementer. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

15. 08. 2024 - kl. 15:38
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Regeringen sætter nu gang i, hvad den selv kalder et fuldtonet opgør med de mange regler, der spænder ben for frivillige og foreninger.

Det sker gennem otte initiativer, der blandt andet handler om at lempe bygningsreglementet for at gøre det lettere at afholde begivenheder og muligheder for at give flerårige tilladelser til arrangementer, så foreninger ikke skal søge hvert år, mens regeringen også vil arbejde for at lempe GDPR-reglerne i EU. På længere sigt skal en ny digital løsning gøre det lettere for foreninger at indhente børneattester.

Samtidig skal samarbejdet med bankerne også gøres lettere.

– Foreningerne og de frivillige ildsjæle udgør fundamentet under vores demokrati. Derfor er det hovedrystende, at mængden af skrankepaveri og papirnusseri er blevet så voldsomt, at det truer de frivilliges engagement. Vi har alt for længe talt om, at vi skal gøre op med de mange regler, der spænder ben for det frivillige arbejde. Nu er det tid til handling, siger kulturminister Jacob Engel-Schmidt (M) i en pressemeddelelse, hvor han fortsætter:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her