Gå til hovedindhold
Landdistrikter
Uddannelse

Regeringen foreslår befordringsfradrag i yderkommuner for at holde på de unge

Elever og studerende i 25 yderkommuner kan med et nyt udspil fra regeringen se frem til en skattemæssig gevinst, hvis de bliver boende og pendler til og fra studiet.

Foto: Colourbox

19. 08. 2024 - kl. 15:52
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Regeringen vil gøre det lettere at være studerende i landets yderkommuner. Morten Dahlin (V), minister for byer og landdistrikter, har i Jyllands-Posten løftet sløret for et udspil, der vil gøre det muligt for studerende i 25 kommuner at få op til 12.000 kroner i befordringsfradrag om året, når de tager bilen til og fra studiet.

I dag er det kun muligt at få befordringsfradrag til og fra lønnet arbejde.

– Vi kan lige så godt få svesken på disken. Der er områder i Danmark, hvor du skal have en bil, hvis du skal bo og komme rundt. Det har vi valgt at gøre meget dyrt i Danmark. Det har skabt en økonomisk barriere for de studerende og elever, som bor i de områder. Nu forsøger vi at tage toppen af den regning, siger Morten Dahlin til Jyllands-Posten.

Ifølge ministeren handler det nye initiativ om at understøtte, at de mange unge, der ønsker at blive boende i deres lokalsamfund i landdistrikterne, kan passe deres uddannelse i en større by.

– For mig handler initiativet om at give frihed og muligheder for unge mennesker i hele landet. Vi skal fjerne bøvl og tage toppen af omkostningerne for unge studerende i landdistrikterne, hvis de gerne vil blive boende, hvor de kommer fra. Med det målrettede befordringsfradrag giver vi en økonomisk håndsrækning til en gruppe unge mennesker, som bidrager til at skabe en ny generation i vores lokalsamfund i landdistrikterne, siger han i en pressemeddelelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her