Gå til hovedindhold
Folketinget
Byråd
Social

Regeringsrokade har skabt røre på rådhuset

Sophie Hæstorp Andersen (S) er blevet social- og boligminister og har dermed sagt farvel til overborgmesterposten i Københavns Kommune. Hun afløser Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der nu går efter at blive overborgmester ved næste valg. Indtil da skal der findes en midlertidig afløser – og det har skabt en vældig debat på rådhuset.

Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

29. 08. 2024 - kl. 17:20
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Torsdagens regeringsrokade betyder, at vi har fået flere nye ministerier. Men der er også blevet skiftet ud på ministerposterne i de eksisterende ministerier.

I den anledning er Sophie Hæstorp Andersen (S) blevet minister. Hun overtager posten som social- og boligminister fra Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og vinker samtidig farvel til overborgmesterposten i Københavns Kommune.

– At blive social- og boligminister føles som at komme hjem, lød det fra Sophie Hæstorp Andersen, da hun blev budt velkommen i sit ministerie.

Her brugte hun anledningen til at fortælle om de mærkesager, hun har vekslet til handling gennem sin tid i både folketing, region og kommune.

For eksempel fixerummene i København og udsatterådene i regionerne.

Hun fortsatte:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her