Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Uddannelse

Regeringen vil lade udlændinge blive, hvis de hjælper med manglen på arbejdskraft

Regeringen vil give ophold til udlændinge, der er blevet pålagt at rejse ud af Danmark, hvis de er i gang med at uddanne sig til et fagområde, hvor der mangler arbejdskraft.

Udlændinge skal kunne få forlænget opholdstilladelse, hvis de tager en uddannelse indenfor et fagområde, hvor der mangler arbejdskraft - for eksempel som sosu-hjælper. Foto: Colourbox

02. 02. 2024 - kl. 14:07
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Hvis man har mistet sin opholdstilladelse og er blevet pålagt at rejse ud af Danmark, kan der være gode nyheder at fortælle.

For regeringen vil nu fremsætte et lovforslag, der giver mulighed for, at de udlændinge, der ellers skulle rejse fra landet, kan fortsætte deres ophold, såfremt de er optaget på eller allerede er i gang med en uddannelse indenfor et fagområde, hvor der er mangel på arbejdskraft – for eksempel sundhedssektoren, hvor der er stor mangel på blandt andet sosu’er, eller andre erhvervsuddannelser og videregående uddannelser indenfor områder med samme udfordring.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her