Gå til hovedindhold
Arbejdsmiljø
Dagtilbud

BUPL vil have Folketingets hjælp til bedre indeklima i institutionerne

Indeklimaet i landets daginstitutioner kunne være bedre, viser ny BUPL-undersøgelse.

Foto: Colourbox

07. 02. 2024 - kl. 16:38
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Dårlig luftkvalitet i institutionerne gør pædagoger og børn syge. Det skriver BUPL på baggrund af deres seneste vilkårsanalyse, der bygger på svar fra 17.000 pædagoger.

59 procent af pædagogerne svarer i undersøgelsen, at luftkvaliteten på arbejdspladsen sommetider, ofte eller altid er så dårlig, at den giver gener, og analysen peger på en ”stærk statistisk sammenhæng” mellem pædagogernes oplevelse af luftkvaliteten og deres sygefravær.

Således har de, der svarer, at luftkvaliteten altid giver gener, 15,1 sygedage, mens de, der sjældent eller aldrig oplever gener, har henholdsvis 9,2 og 8,2 sygedage.

– Alt for mange daginstitutioner og SFO’er er simpelthen ikke bygget og vedligeholdt på en acceptabel måde, som tager højde for, at mange børn og voksne er tæt sammen hele dagen. Det er under al kritik, at det er de standarder, vi tilbyder både børn og pædagoger, siger Elisa Rimpler, formand for BUPL, i en pressemeddelelse.

Derfor bør der sættes ind.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her