Gå til hovedindhold
Ældre
Velfærd
Rekruttering

Kommunale topfolk ærgrer sig over ældreplejens ry: ”De mest brodne kar skal ikke tegne billedet af branchen”

Når enkeltsager fra ældreplejen trækker overskrifter, skader det en hel branche, advarer sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling (SF) og rådmand for sundhed og omsorg i Aarhus Christian Budde (V). De efterlyser et mere nuanceret billede af ældreplejen, som er bedre end sit ry.

Rådmand for sundhed og omsorg i Aarhus Christian Budde (V) og sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling (SF). Foto: Aarhus Kommune/Københavns Kommune/Line Bisgaard

11. 02. 2024 - kl. 21:08
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Med jævne mellemrum dukker eksempler på uværdig behandling i ældreplejen op. Som da TV 2 i forrige uge fortalte historien om en 77-årig dement mand, der sad i sin bolig på et plejehjem i Lyngby-Taarbæk med afføring på hænderne og en tallerken med mad foran sig. Eller det nok mest kendte og omtalte eksempel med plejebeboeren Else fra Kongsgården i Aarhus, der var blevet filmet til en dokumentar med skjult kamera i 2020. Og eksemplerne er kedelige, er Sisse Marie Welling (SF), der er sundheds- og omsorgsborgmester i København og fungerende formand for KL’s ældre- og sundhedsudvalg, og Christian Budde (V), der er rådmand for sundhed og omsorg i Aarhus og medlem af KL’s ældre- og sundhedsudvalg, enige om. Men de er også langt fra hele virkeligheden. Derfor tager de to nu bladet fra munden for at efterlyse nuancerne.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her