Gå til hovedindhold
Landdistrikter
Erhverv
Folketinget

Ekspertgruppes anbefalinger for erhvervsstøtte møder kritik

Ekspertgruppen for fremtidens erhvervsstøtte er kommet med anbefalinger til områder, hvor der kan spares på støtten. Men bliver anbefalingerne til virkelighed, vil det have store konsekvenser for landdistrikterne, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd. KL kalder investeringerne for afgørende for at sikre levedygtige samfund.

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, mener ikke, der skal pilles ved de støtteordninger, han kalder for afgørende for livet i landdistrikterne., Foto: Mads Krabbe

20. 02. 2024 - kl. 17:38
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Støtten til turismeudviklingsselskaberne skal slankes, og der skal vinkes farvel til puljerne til borgerdrevne dagligvarebutikker og forsøgsvirksomhed i landdistrikterne. Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra ekspertgruppen for fremtidens erhvervsstøtte, Frigast-udvalget, der har peget på i alt 58 ordninger, der kan afskaffes eller saneres, hvilket vil give en besparelser på erhvervsstøtten på over to milliarder kroner. 

Hvorvidt anbefalingerne bliver ført ud i livet er endnu usikkert. Erhvervsminister Morten Bødskov (S) siger i en pressemeddelelse, at regeringen endnu ikke har taget stilling til anbefalingerne, og at Folketingets partier i den kommende tid vil blive indkaldt til drøftelser om anbefalingerne.

Står det til Landdistrikternes Fællesråd, bør en række af anbefalingerne blive ved netop det – anbefalinger. For handler regeringen på anbefalingerne og sanerer de steder, ekspertgruppen har foreslået, vil det få alvorlige konsekvenser.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her