Gå til hovedindhold
Beskæftigelse
Integration

Analyse: Potentiale for 37.000 flere ikke-vestlige indvandrere i job

Der er historisk mange ikke-vestlige indvandrere i arbejde, viser en ny analyse, der også pointerer et fortsat stort jobpotentiale blandt gruppen.

Hvis beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere stiger lige så meget, som den gør hos etniske danskere, kan det betyde, at op mod 5.000 overgår fra offentlig forsørgelse. Foto Hung Tien Vu

21. 02. 2024 - kl. 15:20
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

De seneste års fremgang i beskæftigelsen og den faldende ledighed er ikke gået de ikke-vestlige indvandrere forbi, og fremgangen har været et plus for integrationen, det viser en ny analyse fra Lederne, der samtidig beretter om et stort potentiale for beskæftigelse blandt gruppen.

Siden 2008 er der kommet flere end 190.000 lønmodtagere til i alderen 15 til 64 år. Særligt i de seneste år er antallet af lønmodtagere steget eksplosivt, og der er i dag 155.000 flere end i sidste del af 2019. En stor del af den stigning er sket blandt indvandrere og efterkommere, mens beskæftigelsen blandt personer med dansk oprindelse er faldet.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her