Gå til hovedindhold
Skole
Børn

Minister vil gøre det nemmere at hjemsende skoleelever

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) vil ovenpå Borup-sagen have skabt et overblik over situationen i den danske folkeskole. Allerede nu siger han dog, at reglerne for at hjemsende børn er for restriktive.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) vil ovenpå Borup-sagen have skabt et overblik over situationen i de danske folkeskoler. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

22. 02. 2024 - kl. 16:02
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Mulighederne for at hjemsende elever i folkeskolen ser ud til at være for restriktive.

Sådan lyder det fra børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), efter han har orienteret partierne i Folketinget om sagen på Borup Skole til et møde i børne- og undervisningsudvalget. Hvis et barn begår grove brud på ordensreglerne, og der er behov for at få dem væk fra klassen, bør det i højere grad være muligt, siger han.

– I dag kan man som udgangspunkt kun blive sendt hjem to gange på et skoleår. Og jeg ved for eksempel, at der er nogle lærere, som har en oplevelse af, at man skal holde krudtet lidt tørt, og man skal passe på med ikke at få hjemsendt børnene for tidligt på skoleåret, for så har man jo ikke noget tilbage til senere. Det synes jeg ikke holder, siger ministeren, da han efterfølgende møder pressen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her