Gå til hovedindhold

11

KL-formand: I dag må finansministeren give klart svar om fremtiden

Velfærd
Økonomi

Velfærden er udfordret, som aldrig før. Forventningerne stiger sammen med den private velstand, mens den offentlige sektor halter efter og end ikke kan holde status quo i fremtiden. Regeringen skylder svar på, hvordan den krise skal håndteres, og det svar vil KL’s formand nu afkræve finansminister Nicolai Wammen (S).

Folketinget har spyttet to milliarder i administration på fem år: ”Det er svært at se på, at pengene sidder så løst i staten”

Administration
Folketinget
KL

På fem år er der fulgt to milliarder kroner med til statslig administration, når Folketinget har vedtaget nye love. Det er svært at se på, at der kun bliver mere og mere administration i staten, mens kommunerne er pålagt besparelser, siger KL-formand. Ekspert kalder udviklingen for provokerende.

Byrådsmedlem efter Vermunds chokmelding: ”Det kom som en bombe”

Demokrati
Byråd

Det er slut med Nye Borgerlige. Folketingspolitikerne vil nu se sig om efter nye partier. Det samme vil flere af partiets byrådsmedlemmer, og selvom fremtiden er uvis, er de fortrøstningsfulde

Regeringens rekrutteringsplaner for velfærden vækker begejstring i KL

Ældre
Velfærd
Rekruttering

Samarbejdsaftale med Indien og Filippinerne skal sikre mere arbejdskraft til sundhedsvæsenet og ældreplejen i Danmark. KL-formand håber på smidige processer, så der hurtigt kan komme noget volumen i indsatsen.

Den private velfærd vokser: ”Vi bør nok erkende, hvor vi er på vej hen”

Velfærd

Ifølge professor Jon Kvist er opbakningen til velfærdsstaten ikke truet. Men en stigende efterspørgsel efter privat velfærd frem for det offentliges tilbud kræver, at man forbereder sig på, hvordan de to kan spille sammen i fremtiden.