Gå til hovedindhold
Velfærd

Den private velfærd vokser: ”Vi bør nok erkende, hvor vi er på vej hen”

Ifølge professor Jon Kvist er opbakningen til velfærdsstaten ikke truet. Men en stigende efterspørgsel efter privat velfærd frem for det offentliges tilbud kræver, at man forbereder sig på, hvordan de to kan spille sammen i fremtiden.

Velfærden er populær som aldrig før, lyder det fra professor Jon Kvist. Og det viser sig blandt andet i flere private tilbud. Foto: Roskilde Universitet

10. 01. 2024 - kl. 15:53
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Den private velfærd er i fremgang.

Stort set alle, der er omfattet af en kollektiv overenskomst, får arbejdsmarkedspension i tillæg til den offentlige folkepension, Antallet af friplejehjem er flerdoblet de seneste 20 år, og antallet af fri- og privatskoler er ligeledes i fremgang.

Det kunne tyde på, at befolkningens opbakning til velfærdsstaten er ved at krakelere, og at det private vinder frem. Men ifølge Jon Kvist, der er professor ved Institut for Samfund og Erhverv på Roskilde Universitet, er udviklingen ikke et tegn på, at borgerne ikke vil velfærden.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her