Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Ældre

Seniorerne er en vigtig nøgle i jagten på arbejdskraft

Med stigende mangel på arbejdskraft er der fokus på, hvor arbejdskraften skal komme fra. Ifølge professor Torben M. Andersen er der et stort potentiale at hente i seniorerne, men det kræver politiske prioriteringer. Og det at forstå sine medarbejdere som en del af en generation kan være kilden til mere arbejdskraft, lyder det fra livsstilsekspert Anne Glad.

Det kan få konsekvenser for velfærdstilbuddene, hvis ikke man gør det attraktivt at blive på arbejdsmarkedet, så seniorer udskyder deres tilbagetrækning, lyder det fra professor Torben M. Andersen. Foto: Pressefoto / Aarhus Universitet

11. 01. 2024 - kl. 18:45
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Der er intet nyt i, at demografien ændrer sig markant i fremtiden med mange flere ældre. Arbejdsstyrken kommer til at vokse frem mod 2035, men kun med 25.000, vurderer Finansministeriet. Samtidig kommer det offentlige til at få brug for 50.000 flere medarbejdere for at følge med demografien, mens det private arbejdsmarked også råber efter arbejdskraft.

Essensen bliver ifølge Torben M. Andersen, der er professor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet, konkurrencen om arbejdskraft, og om det offentlige kan tiltrække den.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her