Gå til hovedindhold
Ældre
Demografi
Rekruttering

Regeringen præsenterer endnu et tiltag i kampen for flere sosu-hjælpere

Sosu-uddannelserne skal gøres mere attraktive, og der skal hentes arbejdskraft fra Indien og Filippinerne. Sådan lød det i sidste uge fra regeringen, der nu også vil udvide positivlisten for at komme manglen på arbejdskraft til livs. Det glæder KL’s formand, Martin Damm (V), for der er behov for at sætte ind overalt.

Foto: Colourbox

15. 01. 2024 - kl. 16:23
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Der mangler i den grad social- og sundhedshjælpere i både sundhedsvæsenet og ældreplejen. Fremskrivninger fra Finansministeriet viser, at vi i 2035 vil mangle cirka 15.000 social- og sundhedshjælpere og -assistenter, hvis området skal følge med udviklingen i den danske befolkning. Størst ser manglen ud til at blive blandt social- og sundhedshjælperne.

For nylig præsenterede regeringen et forslag, der skal gøre det mere attraktivt at søge ind på sosu-uddannelserne.

Siden kom forslaget om at indgå samarbejdsaftaler med Indien og Filippinerne om målrettet uddannelse og rekruttering af sundhedspersoner. For selvom flere danskere søger ind på sosu-uddannelserne, er det ikke nok til at følge med den demografiske udvikling, der allerede i dag betyder, at det er svært at besætte ledige stillinger i blandt andet ældreplejen. Derfor er det nødvendigt også at kigge mod udlandet.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her