Gå til hovedindhold
Budget
Det specialiserede socialområde
Administration

Det specialiserede socialområde æder pengene til det demografiske træk

Kommunernes budgetter for 2024 viser, at det specialiserede socialområde stiger med 1,6 milliarder. Der er brug for prislofter på private botilbud, lyder det fra KL. Samtidig venter man på forenklinger af statslige regler for at kunne levere på den aftalte administrationsbesparelse på 700 millioner i kommunerne.

KL's formand Martin Damm (V) efterspørger handling fra Christiansborg på det specialiserede socialområde, hvis hullet under kommunernes økonomi ikke skal graves dybere. Foto: Jakob Carlsen

18. 01. 2024 - kl. 16:09
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Danmarks Statistik har torsdag offentliggjort kommunernes budgetter for 2024.

Budgetterne for dette år viser endnu en gang, at kommunernes økonomi er under pres. Årsagen findes blandt andet i udgifterne til det specialiserede socialområde, der igen stiger markant.

Udgiftsstigningen ligger i år på 1,6 milliarder, og det kalder ifølge KL’s formand Martin Damm (V) på handling.

Med økonomiaftalen for 2024 mellem KL og regeringen får kommunerne et løft på 2,4 milliarder. Hvis man fratrækker de 700 millioner kommunerne samtidig, skal spare på administration, er pengene, som blandt andet skulle gå til det demografiske træk, stort set allerede brugt, lyder det fra KL-formanden.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her