Gå til hovedindhold
Ældre
Velfærd
Folketinget

Med en milliard vil regeringen ændre ældreplejen radikalt og gøre op med ”30 års overstyring”

Tillid, selvbestemmelse og lokal forankring var ord, der gik igen, da fire af regeringens ministre tirsdag formiddag præsenterede regeringens ældreudspil. En milliard kroner ekstra i varigt løft til ældreplejen skal sikre, at tiltag som helhedspleje, faste teams og lokalplejehjem bliver til virkelighed.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

30. 01. 2024 - kl. 11:37
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der var ikke mange overraskelser tilbage i regeringens længe ventede ældreudspil, da regeringen tirsdag formiddag holdt pressemøde om udspillet og præsenterede det i sin helhed. Fra morgenstunden havde regeringen endda offentliggjort den sidste brik i det puslespil, der de seneste uger er blevet fremlagt bid for bid og udgør regeringens udspil til en ny ældrelov. Den sidste brik, en milliard kroner, skal sikre, at regeringens ambitioner bliver gjort til virkelighed – eller går fra ”glitterpapir til, at det rent faktisk lykkes,” som ældreminister Mette Kierkgaard (M) formulerede det.

Og rammerne var sat på plejehjemmet Bertram Knudsens Have i Kolding, da regeringen troppede op, og statsminister Mette Frederiksen (S) indledte med at fortælle om et besøg på et plejehjem i Odder, hvor hun havde været til koncert, og der blev danset både med og uden rollator.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her