Gå til hovedindhold
Økonomiaftale
Det specialiserede socialområde

Med nye aftaler kan kommunernes største økonomiske hovedpine blive mindre

Aftaler på handicapområdet og økonomiaftalen er vigtige skridt mod bedre styring af det specialiserede socialområde, mener KL’s formand og næstformand. De aner håb for, at området allerede fra næste år bliver lettere for kommunerne at håndtere.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

02. 06. 2024 - kl. 13:45
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Udgifterne til det specialiserede socialområde er de seneste år vokset og vokset. Alene fra 2022 til 2023 steg udgifterne til området med 1,5 milliarder kroner, og siden 2018 er kommunernes udgifter til området steget med omkring 6 milliarder kroner.

Det er ingen hemmelighed, at området har udgjort den største økonomiske hovedpine de seneste år, men nu aner KL’s formand og næstformand håb for, at det vil ændre sig. For nylig indgik KL og regeringen nemlig en aftale på socialområdet, der vil sætte en række tiltag i værk, der skal gøre det lettere at styre udgifterne på området. Og fredag indgik KL og regeringen en økonomiaftale, der løfter kommunernes serviceramme med 3,4 milliarder kroner.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her