Gå til hovedindhold
Økonomiaftale
Økonomi

Organisationer er både glade og bekymrede efter økonomiaftale

Økonomiaftalens 3,4 milliarder store løft af kommunernes serviceramme vækker begejstring blandt organisationerne. Men der er også bekymringer.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

31. 05. 2024 - kl. 16:06
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

I kølvandet på den netop indgåede aftale om kommunernes økonomi for 2025, der blev præsenteret af KL og regeringen fredag formiddag, er det strømmet ud med reaktioner fra diverse organisationer.

Med aftalen løftes den kommunale serviceramme med 3,4 milliarder. En aftale, der ifølge både KL og regeringen gør det muligt at investere mere i velfærden end i dag, hvor mange kommunale kroner bliver spist af det specialiserede socialområde.

Og en aftale, der bekymrer Dansk Industri.

– Der kan være gode grunde til økonomisk at prioritere borgernær velfærd i kommunerne og sundhed i regionerne, men så skal der spares et andet sted. Som Vismændene også peger på, er det ikke tid til at lempe finanspolitikken, tværtimod. I aftalen løftes kommunernes serviceramme med knap 3,5 milliarder kroner, og det vil skabe yderligere økonomisk aktivitet i en tid, hvor kapacitetspresset er højt, lyder det fra DI’s økonomisk-politiske chef, Morten Granzau i en pressemeddelelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her