Gå til hovedindhold
Klima

København når mål for klimavenlig mad før tid

Gennem en målrettet indsats er det lykkedes Københavns Kommune at reducere CO2-udledningen fra fødevareindkøb med 25 procent mere end et år før tid.

Der er skruet ned for kød og op for blandt andet bælgfrugter i de kommunale køkkener. Foto: Colourbox

03. 06. 2024 - kl. 10:34
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Hver eneste dag ryger 70.000 måltider over disken i Københavns Kommunes offentlige køkkener. Med betydelige mængder mad, er der også en betydelig klimabelastning.

Københavns Kommune besluttede med mad- og måltidsstrategien for 2020-2025, at klimabelastningen skulle nedbringes med 25 procent inden 2025, og allerede i 2023 nåede kommunen i mål, lyder det i en pressemeddelelse.

Det er sket ved at omlægge menuen, så der i stedet for kød – især okse- og lammekød – er væsentligt flere bælgfrugter, nødder og frø.

Og hvor udledningen fra fødevareindkøb i 2018 lød på cirka 124.000 tons CO2-ekvivalenter, lød det i 2023 på cirka 92.000 tons.

Den tidlige målopfyldelse glæder overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

– Jeg er superstolt af, at vores arbejde med at nedbringe fødevarernes klimaaftryk nu har båret så meget frugt, at vi har nået vores mål før tid – det er fantastisk, siger hun i en pressemeddelelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her