Gå til hovedindhold
Uddannelse
Klima
Folketinget

Ny aftale styrker erhvervsskolernes fokus på den grønne omstilling

Den grønne omstilling kræver faglærte medarbejdere, der har styr på den grønne værktøjskasse. Nu sender regeringen og Folketingets partier 300 millioner kroner afsted til Erhvervsskolerne for at sikre tidssvarende udstyr og efteruddannelse af lærerstaben, så de faglærte får de rette kompetencer.

Foto: Danmarks Evalueringsinstitut

10. 06. 2024 - kl. 17:35
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Erhvervsuddannelserne er en vigtig motor for den grønne udvikling i Danmark, for den grønne omstilling kræver faglærte, der har de rette kompetencer. Nu får erhvervsuddannelserne bedre muligheder for at klæde eleverne godt på til at arbejde med den grønne omstilling.

En bred aftale mellem regeringen og Folketingets partier sender nemlig 300 millioner kroner afsted til erhvervsskolerne. 210 millioner skal over en 4-årig periode sikre, at skolerne, der uddanner indenfor ”fødevarer, jordbrug og oplevelser” og ”teknologi, byggeri og transport”, der er udstyrstunge og spiller en stor rolle i den grønne omstilling, har tidssvarende udstyr.

De resterende 90 millioner skal – også over fire år – bruges til efteruddannelse af lærerstaben på alle erhvervsuddannelser, så de har den nyeste viden om den grønne omstilling.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her