Gå til hovedindhold
Skole
Social
Folketinget

Skolemad igen på den politiske dagsorden

I Sverige og Finland er der gratis skolemad til alle. Mandag inviterede Madkulturen sammen med Socialdemokratiet til en høring om skolemad i Danmark, og der gemmer sig et stort socialt potentiale, lød det fra initiativtagerne.

Foto: Colourbox

10. 06. 2024 - kl. 17:43
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Skolemad vender med jævne mellemrum tilbage i den offentlige debat. Tirsdag var madens rolle i skolen igen på menuen i Folketinget, hvor Madkulturen og Socialdemokratiet holdt en landspolitisk høring om skolemad.

Høringen havde til formål at kvalificere debatten om skolemad. Kan vi lære noget af andre landes erfaringer? Er der danske erfaringer med skolemad, der kan lære os noget?

– Grøn skolemad har potentialet til at løfte mange af de udfordringer, vi står med i øjeblikket. Vi har en trivselskrise blandt vores børn og unge, og hvis vi ser på, hvad de unge har brug for, har vi fire-fem ting, der er rigtig vigtige. Og det at få mad – ikke mindst i skolen, hvor man skal lære noget – er ganske afgørende, indledte Socialdemokratiets Ida Auken høringen.

– Derudover er det et spørgsmål om social ulighed. Børn kommer i skole uden en madpakke, eller med en roulade. Der er en social ulighed i det, man trækker op af tasken, fortsatte hun.

Astrid Krag (S) supplerede:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her