Gå til hovedindhold
Skole
Mistrivsel

En af folkeskolens "største udfordringer” viser sig i højt fravær

Forebyggelse er essentielt, når de massive udfordringer med skolevægring og fravær skal håndteres, lyder det fra forskere. Skuden kan nemlig være svær at vende, når mistrivslen først har nået et punkt, hvor fraværet stiger.

Et fokus på fællesskaber kan være en del af løsningen på mange skolers udfordringer med skolevægring og bekymrende fravær blandt børn, lyder det fra forsker. Foto: Colourbox

17. 06. 2024 - kl. 14:28
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Skolefravær er på dagsordenen i mange kommuner og på mange skoler. Det er en gennemgående udfordring, som de fleste forsøger at løse med diverse indsatser.

I 2023 viste tal fra Børne- og Undervisningsministeriet, at 20 procent af eleverne i folkeskolen havde mere end 10 procent fravær.

I en rapport fra Social- og Boligstyrelsen i 2023 om kommunale udfordringer på det specialiserede socialområde for børn og unge belyses det, at 88 procent af kommunerne oplever udfordringer med at skabe klarhed over fraværsproblematikker, som skal håndteres med en særlig indsats.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her