Gå til hovedindhold
Unge

Regeringen og organisationer giver hånd på at udbrede fritidsjob

Regeringen og en række organisationer vil hver især og i fællesskab tage ansvar for at få flere unge i fritidsjob, så flere får en tidligere tilknytning til arbejdsmarkedet.

Med regeringens udspil tidligere på måneden skal det det blandt andet gøres lovligt for 13-14-årige at anrette mad på plejehjem. Foto: Colourbox

18. 06. 2024 - kl. 15:01
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Tidligere på måneden kom regeringen med et udspil, der skal få flere unge i fritidsjob, mens de også skal have lov til at løse flere opgaver.

Udspillet bestod af 18 initiativer, der blandt andet lemper reglerne, så unge kan arbejde i flere brancher, påtage sig flere opgaver og arbejde i længere tid per dag.

Nu vil man sætte yderligere skub i ambitionerne, og derfor er regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Danske Regioner og KL nået frem til en ”fælles forståelse” om, at fritidsjob skal udbredes til flere steder. Det gælder også for industrien og den offentlige sektor, hvor der i dag er et begrænset antal fritidsjob.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her